top of page

Lapjeskat

Aan de Lapjeskat in Kapelle is een uniek en kleinschalig nieuwbouwproject ontwikkelt met in totaal 8 levensloopbestendige woningen.

Lapjeskat bestaat uit één rij van 6 levensloopwoningen en 2 twee-onder-een-kapwoningen. De comfortabele woningen zijn voorzien van duurzame oplossingen voor energieverbruik en energie terugwinning, gecombineerd met luxe afwerkingsdetails en schitterende, uitgesproken architectuur. De twee-onder-een-kapwoningen krijgen privéparkeerplaatsen, de toekomstige bewoners van de rijwoningen kunnen voor de deur parkeren op de openbare parkeerplaatsen in de straat. De 8 levensloopwoningen met achtertuin op het noord-oosten hebben als extra een zonnige voortuin op het zuiden. Bij mooi weer heeft de bewoner dus altijd een plek om lekker van de zon of schaduw te genieten. Alle woningen hebben een vrije achterom.

Type ontwikkeling

Residentieel, Commercieel

Grootte

ca. 1.438 m² plangebied

8 woningen

PARTNERS

Ontwikkelende partij
 

Blouberg Projectontwikkeling

Architect

Aannemer

V&V Bouw

Kort Geytenbeek Architecten

BOUWEN VOOR DE TOEKOMST

Door groei én verschuivingen in samenstelling van huishoudens, neemt de schaarste toe en zijn er meer en andere typen woningen nodig. Met de bouw van 8 levensloopbestendige woningen aan de Lapjeskat stimuleren wij doorstroming van senioren in Kapelle. Het nieuwbouwplan draagt bij aan een evenwichtigere verdeling in de woningmarkt en biedt starters, waaronder gezinnen, de kans op een passende woning.

"Het nieuwbouwplan draagt bij aan een evenwichtigere verdeling in de woningmarkt en biedt starters, waaronder gezinnen, de kans op een passende woning."

GEREALISEERD

Kapelle heeft te maken met vergrijzing en een woning tekort. Door projecten als Lapjeskat Kapelle stromen ouderen door naar deze levensloopbestendige nieuwbouwwoningen en maken zij plaats voor jongeren. Het project is 100% uitverkocht en wordt straks bewoond door Kapellenaren. Een waardevolle aanvulling van de bestaande woningvoorraad in Kapelle!

LOCATIE

bottom of page